Skip to content

Kutgitaar #5: Brenda Bosma

november 5, 2013

INTO THE PANDEMONIUM

 

8:33

Kasper ploft neer op de zwarte imitatie Gispen bureaustoel, recht zijn rug en raakt voorzichtig de afgescheurde hoek van de armleuning aan. Hij zucht en kijkt op zijn horloge. Hij begint aan de stapel.

8:55

Kasper werpt een blik op de klok. De chromen secondewijzer baant zich een weg door dikke klaverhoning. Zijn computer maakt een zacht brommend geluid. Hij gaat een paar keer met zijn duim langs een vers blok Post-Its.

9:15

Vierentachtig documenten verwerkt, achtenvijftig door de shredder gehaald, eenenveertig kopietjes gemaakt, twaalf prints, waarvan zeven in kleur, naar de billen van de nieuwe buurvrouw gegluurd, terwijl ze haar papierbak leegde. Hij pakt een nieuw document.

12:00

In de TL-verlichte kantine eet hij een goulash kroket met Dijon mosterd. Daarna nog de vier gesmeerde bruine boterhammen van thuis; twee met jonge kaas en mayonaise, twee met abrikozenjam. Met zijn losgeknoopte broek ploft hij neer op de zwarte imitatie Gispen bureaustoel, recht zijn rug en poert in de krater van zijn armleuning. Kasper sluit zijn ogen. Hij negeert de richtlijnen die de BHL in een enigszins ongemakkelijke cursus heeft voorgedaan.

12:35

Kasper laat zachtjes een wind, terwijl hij op de zijkant van zijn lichaam leunt. Hondervierenzestig documenten. Hij ademt diep in door zijn neus. De geur van rottend vlees vermengd met de geur van het nieuwe tapijt brengt een vreemde sensatie teweeg in zijn neusholte. Hij wrijft aan zijn neus.

12:41

Kasper loopt naar de eethoek en rust zijn hoofd tegen het bruinverlichte plastic van de koffieautomaat. Met een klamme vinger maakt hij een hartvormig cirkeltje rond de letter B van Douwe Egberts. D3, een café au lait. Kasper heeft meer zin in een perenjenever. E3. Die Snickers gaat ook mee.

13:30

Het lauwe water voelt koud aan op zijn gezicht. Niet vergeten straks langs de apotheek van die capsules te halen, Kasper. En Ambi Pur luchtverfrisser Rose & Orchid. Hij gaat met zijn wijsvinger langs zijn kaaklijn.

15:30

Hij haalt een mueslireep uit zijn lederen aktetas en klikt deze weer zorgvuldig dicht. Er valt een havermoutvlok in het stempelbed. Hij strikt zijn veter. “Ik wil meer klittenband in mijn leven”, verzucht hij.

16:03

Collega Manfred “de Huurmoordenaar” Visser plaatst een opmerking over een stempel op een T-formulier. Het lijkt inderdaad op een fossiel. Hij kijkt naar Manfred’s gerafelde broekspijp dat bij elke stap onder zijn hak schuift.

16:34

Kasper’s gedachten dwalen af naar Duitse bunkers en cyaankali ampullen. Hij verfrommelt een Post-it-papiertje met daarop met pen getekende doodles. In een ervan is een Swastika te ontdekken.

16:55

Kasper staat op vanachter zijn bureau en kijkt over de rand van zijn cubicle naar de TL. De TL ontmoet zijn blik en geeft een bemoedigend knikje. Kasper antwoordt met een non-verbaal “OK”, begeeft zich naar de kast, draait de sleutel om en zet de stereo-installatie op CD. Voordat hij op PLAY drukt kijkt hij achterom en overziet alle veertien cubicles.Zijn collega’s staan al in de aanslag; Wendela heeft haar twee vlechten losgemaakt, Igor heeft z’n felgekleurde oordoppen in, Philip’s stropdas ligt voor hem op de grond, de TL staat wijdbeens met zijn armen zijwaarts gespreid.

16:57

De eerste klanken gieren door het kantoor. De gitaren vliegen uit de bocht, de zanger stoot gruntgeluiden uit. De Scandinavische Black Metal invloeden lijken Barbara enorm te bekoren. Ze staat gebogen naast de TL als een bezetene haar blonde haren in zijn gezicht te slaan. De ketting van paperclips slaat tegen haar borst, het puntje van haar tong steekt uit haar mond en doet hem denken aan een pinguïnkuiken die veilig onder de plooien van moeders voor het eerst de Antarctische omgeving beziet. “Ik zou haar graag zachtjes willen kussen”, denkt hij. Ja, dat zou Kasper erg gelukkig maken.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: