Skip to content

Kutgitaar #2: Martijn Brugman

februari 14, 2012

De mensen uit het dorp vonden het wel leuk om hun moeders verkleed als Joden en Romeinen te zien zingen en dansen maar ik denk dat de mensen die voor 30 gulden een kaartje hadden gekocht via de Nationale Theaterkassa en met touringcars uit heel Nederland naar ons dorp waren gereden zich wel bedrogen zullen hebben gevoeld toen de moeder van Schele Bennie met een plakbaard op aan het kruis hing en allerlei onverstaanbare teksten aan het zingen was.

Om het Huis Gods een zekere gotische uitstraling te geven heeft pastoor De Jager tien illegale Chinese beeldhouders laten invliegen die hij onderbracht in de kelder van de parochie waar ze in een geïmproviseerde werkplaats een half jaar lang werkten aan het vervaardigen van heiligenbeelden. De Jager heeft ze daarna in zijn enthousiasme de opdracht gegeven ook de voor de kathedraal van Reims typerende gotische steunberen aan de buitenmuren van de dorpskerk aan te brengen, maar toen de vader van Bleke Bertje, die keurmeester is van de Rijksdienst van Keuring van Vee en Vlees, vragen ging stellen over de werkvergunning van de Chinese beeldhouwers, heeft De Jager ze meteen weer terug de kelder in gestuurd.

Als het slipje gevonden is, trekt ze haar uniformbroek weer omlaag, om het aan te doen, maar enkele agenten zien dat en eentje roept: “Wat een geile hoer, die Saskia! Ze wil nog meer!” En het halve korps Gelderland Midden kijkt meteen weer begerig haar kant op, maar dan zeg jij: “Jongens, genoeg nu. We hebben er allemaal even van mogen genieten maar nu is het klaar.” En de agenten zeggen: “Ja, je hebt gelijk Matthijs, het is genoeg zo” en dat doen ze omdat die agenten jou kennen van DWDD. Omdat ze je elke avond op televisie zien. Mensen kijken tegen je op. Iedereen mag jou. Ook die agenten. Die denken allemaal: Matthijs van Nieuwkerk, wat een wereldvent. Maar het punt dat ik hier wil maken: Formeel gezien heb jij natuurlijk geen flikker te zeggen over het politiekorps Gelderland Midden en of agenten wel of niet nog een keer over een geile jonge agente genaamd Saskia heen mogen gaan.

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: